RADICALE HERVORMING

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
29,90
Met 5% studentenkorting
Voor 28,41 i
Levertijd: 3 dagen
+
Bestel
ISBN: 9789461644176
Uitgever: Van Gennep
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Tariq Ramadan
Druk: 1
Pagina's: 448
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2016
NUR: Mens en maatschappij algemeen

Tariq Ramadan is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de hervormingsgezinde islam in het Westen. Vernieuwend aan zijn opvattingen is vooral hoe hij andere moslims aanspoort actief deel te nemen aan het maatschappelijk leven van de westerse landen waarin ze wonen.

De regels die islamitische rechtsgeleerden uitvaardigen staan deze participatie echter vaak in de weg. Hierdoor lijkt de islam onverenigbaar met democratische, wetenschappelijk en technologisch ontwikkelde samenlevingen.

Ramadan pleit voor een radicaal nieuwe manier om islamitische leefregels vast te stellen. Kennis van de 'context' - (natuur)wetenschappelijke, historische en culturele kennis - zou hierbij even belangrijk moeten zijn als IJTIHAD, het kritisch herlezen van religieuze teksten. In dit prikkelende en controversiƫle boek legt Ramadan zijn antwoord op de huidige crisis in de islam helder uit.

Tariq Ramadan (1962) is filosoof. Hij is als hoogleraar Contemporary Islamic Studies verbonden aan de universiteit van Oxford. Bij Uitgeverij Van Gennep verschenen eerder van zijn hand EEN JIHAD VAN VERTROUWEN en IN DE VOETSTAPPEN VAN DE PROFEET.

Lees meer