Differentiëren is te leren! (Heruitgave)

Omgaan met verschillen in het vo en mbo

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
Huidige versie niet beschikbaar:

Differentiëren is te leren! (Heruitgave)

ISBN: 9789065081629
Uitgever: CPS Uitgeverij
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Meike Berben
Druk: 1
Opleiding: Wiskunde Aardrijkskunde Algemene Economie Biologie Duits Engels Frans Geschiedenis KOP-Opleiding Bedrijfseconomie Maatschappijleer Natuurkunde Nederlands
Pagina's: 136
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2020
Voorgeschreven bij: Hogeschool Rotterdam
Vervanger van: 9789065080943
NUR: Onderwijs en opvoeding

Dit boek maakt duidelijk dat differentiëren in het voortgezet en het middelbaar beroepsonderwijs – hoe ingewikkeld soms ook – écht mogelijk is. Als u de kunst van het differentiëren eenmaal verstaat, draagt u bij aan betere leeropbrengsten en vergroot u de kansen van al uw leerlingen.

Differentiëren in het vo en mbo

Lang is gedacht dat differentiëren in het voortgezet en het middelbaar beroepsonderwijs niet nodig is. Leerlingen gaan naar de basisschool immers al naar diverse schooltypes. Maar veel docenten weten inmiddels beter: er zijn wel degelijk verschillen tussen leerlingen in één klas, bijvoorbeeld in beheersingsniveau, motivatie, interesse of leesvoorkeur.

Praktische handvatten voor differentiatie in het vo en mbo

Hoe stemt u af op die verschillen en hoe haalt u het maximale uit de leerlingen? Dit praktische boek geeft handvatten, voorbeelden en toepassingsmogelijkheden om differentiatie in uw lessen vorm en inhoud te geven. De auteurs beschrijven hoe u differentieert in instructie, verwerking en leertijd. Ook is er aandacht voor leesvoorkeuren, toetsing, differentiatie met ICT en differentiatie schoolbreed.

Over de auteur Meike Berben

Meike Berben is docent Nederlands en Frans en onderwijskunde. Nadat ze een aantal jaren als docent in het voortgezet onderwijs en NT2-onderwijs werkte, startte ze in 2011 bij CPS. Als consultant begeleidt ze docenten en schoolleiders in het voortgezet onderwijs op het gebied van didactiek en taal. Haar specialismen zijn differentiëren in de les, ICT in de les, activerende didactiek en taalgericht vakonderwijs.