Survivalgids voor autistische studenten

Overleef je studietijd (en geniet van de reis)

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
24,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 23,74 i
+
Bestel
ISBN: 9789463722179
Uitgever: Amsterdam University Press
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Kinge Siljee
Druk: 1
Pagina's: 240
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2021
NUR: (Instrumentele) vaardigheden HOGER ONDERWIJS

Studeren is op zichzelf al lastig, maar wat nu als je autistisch bent? Als het onderwijs is ontworpen voor mensen die neurologisch heel anders in elkaar steken dan jij?

Dit boek is een praktische handleiding voor alle autistische studenten die hun studietijd willen overleven en ervaringen willen opdoen, resultaten willen halen en plezier willen hebben. Deze survivalgids is een compleet handboek van élk aspect van het studentzijn: van studeren, tot wonen, van communiceren tot gelukkig zijn.

'Kinge Siljee heeft de magische superkracht om de ingewikkelde materie van het studeren en van het zijn van een wezentje in de wereld te vertalen naar termen die ik als autistische student begrijp. Alsof je ondertiteling hebt bij een Franse film, waardoor alles ineens heel gemakkelijk te volgen is. Héérlijk, aanrader.' - Maarten (autistisch en inmiddels master of science)

'Ik heb drie onafgemaakte studies op mijn naam staan. Steeds liep ik vast - of de oorzaak nu een overhaaste studiekeuze, of de overdaad aan groepsprojecten was. Voor mij komt dit boek dus te laat (geen zorgen, het is goed gekomen met me hoor!), maar ik denk dat Kinge Siljee vele anderen kan helpen wél hun opleiding met succes te doorlopen.' - Bianca Toeps (webontwikkelaar, fotograaf en schrijver van bestseller 'Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit')