Just men

sixty years of photography

Voorzijde
Achterzijde
Niet beschikbaar
ISBN: 9789077024782
Uitgever: Uitgeverij De Graaff
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Rob Stoeckart
Druk: 1
Pagina's: 304
Verschijningsjaar: 2015
NUR: Fotoboeken

Natuurlijk, geen man is gelijk. Geen honderdduizend foto's zijn toereikend een passend beeld te schetsen van de man. Daarvoor zijn er te veel, ruim 3.700.000.000. Bovendien, om enigszins recht te doen aan de verschillende facetten van slechts één man zouden series foto's nodig zijn. Toch hebben mannen, waar ook ter wereld, het een en ander gemeen. Om een greep te doen: ze kunnen vissen, voetballen of ze kijken ernaar. Ze vaderen, bouwen boten, zijn harig, verdienen hun geld als boeienkoning, bioloog, barman. Ze dragen nogal eens een uniform, rugbyen, zijn al te vaak gewelddadig, waaghals, krijgsheld, hebben maten of kameraden, en geen muis krijgt ze op de kast. En ongesteld, nooit. Er zijn fietsenmakers, schoorsteenvegers, glasblazers, wiskundigen, brandweerlieden, dakdekkers, schoffies, macho's, priesters, verkondigers, één paus, staatslieden, boeven en boefjes,

bankiers en boksers. Zeker, er zijn ook vrouwen die kickboksen of een uniform dragen, en agressie is ook hun niet vreemd.

Toch, sommige facetten lijken nogal universeel bij mannen, toen en nu. Dit boek brengt een aantal van deze facetten in beeld.

Lees meer