Projectmanagement op maat

Voorzijde
Inkijkexemplaar
47,95
Met 5% studentenkorting
Voor 45,55 i
Levertijd: 3 dagen
Andere versies
+
Bestel
ISBN: 9789001819682
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Ariane Moussault
Druk: 1
Pagina's: 245
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2018
Categorie: Management & bedrijfskunde Projectmanagement
NUR: Management algemeen

- Beschrijft de meest gehanteerde projectmanagementmethoden;

- met aandacht voor Agile en de Watervalmethode;

- bevat actuele voorbeelden en interviews.

Projectmanagement op maat biedt een stevig theoretisch kader met focus op de denkwijze binnen projectmanagement. De kernvraag is hoe de beste strategie te formuleren die past bij de specifieke uitdagingen van een project. Hierbij wordt uitgebreid aandacht besteed aan de toegevoegde waarde van stromingen zoals waterval en agile.

De eerste editie beschrijft de belangrijkste karakteristieken van bekende projectmanagementmethoden, zoals PRINCE2, Projectmatig werken, PMBOK, Scrum en Projectmatig Creƫren. Daarnaast worden ook minder bekende methoden als Systems Engineering, Value Based Management en Procesmanagement toegelicht. De talrijke praktijkvoorbeelden bieden inspiratie en geven inzicht in de verschillen en de overeenkomsten van projecten in onder meer de bouw, de zorg, sportwereld, onderzoek, filmwereld, kunst en banken.

Projectmanagement op maat is geschikt voor zowel de propedeuse- als hoofdfase van uiteenlopende opleidingen, waar gewerkt wordt aan projecten. Bijvoorbeeld Management, Bedrijfskunde en Human Resource Management, maar ook Retail, Sport en Beweging en Social Work.

Lees meer