Zoekfilters
Resultaten (3)
vandaag verzonden
Natuurlijk moestuinieren! / Druk 2
Zaaien, oogsten, conserveren, koken
2024 || Paperback || Jessica Koomen || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar
Natuurlijk moestuinieren! laat zien hoe je op een eenvoudige manier begint met een moestuin, hoe je deze onderhoudt en hoe je de oogst omtovert tot heerlijke gerechten. Of je nu een beginnende moestuinier bent of al jaren ervaring hebt, dit boek biedt praktische informatie en diepgaande kennis om je moestuinvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Hierdoor vergroot je niet alleen je oogst, maar bespaar je ook tijd, moeite en geld. Hoe tuinier je pesticidevrij, hoe vergroot je de biodiver...
morgen verzonden
Tomaat
Zelfgekweekt smaakt beter
2023 || Hardcover || Angelo Dorny || Sterck & De Vreese
'Tomaat. Zelfgekweekt smaakt beter' brengt een ode aan de zuiderse vrucht die al jaren een vaste plaats heeft in onze eetcultuur. Tomaten zijn onmisbare ingrediënten in pastaschotels, tapenades of pizza’s. Maar heb je ooit een zelfgekweekte tomaat geproefd, zongerijpt op een warm balkon, in een kas of in volle grond? Wat een smaakexplosie, wat een sensatie! Als er al een vrucht is die zoveel beter smaakt als je deze zelf kan telen, dan is het wel de tomaat.
Maar hoe begin je eraan? Van het...
morgen verzonden
Restaurant De Tuinkamer
Natuur op je bord
2022 || Hardcover || Alwin Leemhuis e.a. || Fontaine Uitgevers
De Tuinkamer in het Overijsselse Schuinesloot moet de droom zijn van iedere chef. In dit bijzondere restaurant, gelegen in de Priona Tuinen - in de jaren zeventig ontworpen door kunstenaars Henk Gerritsen en Anton Schlepers - bepaalt de rijkdom van de tuin wat er op tafel komt.
De bezoekers van De Tuinkamer kunnen de natuur niet alleen proeven; ze zitten er letterlijk middenin. In de oude kas kookt chef Alwin Leemhuis zijn bijzondere gerechten. Leemhuis, die eerder twee Michelinsterren kreeg a...