Pardiz

Recepten en verhalen uit Perzië

Voorzijde
Inkijkexemplaar
20,00
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789493160330
Uitgever: Edicola Culinair
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Manuela Darling - Gansser
Druk: 1
Pagina's: 352
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2020
NUR: Keuken per land en streek

Pardiz, paradijs, een kookboek met heerlijke recepten uit Perzië en het Midden-Oosten waar exotische kruidenmengsels en verse producten van de lokale markt hand in hand samen gaan.

Via recepten, verhalen en prachtige sfeerfoto's geeft Manuela Darling ons een inkijkje in de ziel van het oude, rijke Perzië. Een cultuur met een eeuwenoude traditie van gastvrijheid. We gaan op reis langs theehuizen, worden wij gastvrij ontvangen hoog in de bergen bij de Kaspische Zee en natuurlijk mag de Perzische picknick niet ontbreken. Het liefst in gezelschap familie en vrienden in een van de vele mooie ommuurden paradijstuinen.

Manuela Darling maakt toegankelijke recepten zoals Khoresh-e fesenjan (walnoten-granaatappelstoof met kip), Cake-e Yazdiz (cupcakes met rozenblaasjes, pistache of amandelen) of Bastani-e Akbar mashti (goudkleur saffraanijs met rozenblaadjes. Deze kleuren zijn zo Perzisch!).

Manuela Darling-Gansser werd geboren in Zwitserland en bracht de eerste negen jaar van haar jeugd door in Perzië. Ze is een globetrotter en kookt haar hele volwassen leven al met veel passie en schreef meerdere culinaire (reis)boeken zoals Herfst in Piemonte, Winter in de Alpen en Lente in Sicilië.