Kookboek van Utrecht

Voorzijde
13,50
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789492821126
Uitgever: Het Zwarte Schaap
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Frank Noƫ
Druk: 1
Pagina's: 64
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2020
NUR: Eten en drinken algemeen

'Me stadsie, me kluppie emme wors': de trots van iedere Utrechter. En met de 'wors' wordt dan natuurlijk de beroemde Vocking leverworst (sinds 1891) bedoeld. Maar dat is niet de enige specialiteit uit het Utrechtse. Bergman's sprits (1888), Staffhorst jenever (1861) en Utrechtse theerandjes (1726) zijn bekende lekkernijen. En daarnaast de boerenmaaltijd Vijfschaft, melkmoes en kervelsoep. En uit de provincie: Spakenburgse paling met papstip, Amersfoortse Keesjes en Zeister Hernhuttertjes.

Historisch-nostalgische recepten voor oude en nieuwe bewoners van de Domstad en omgeving.