Wereld Bakboek

Voorzijde
Achterzijde

Niet beschikbaar

ISBN: 9789463887045
Uitgever: Kannibaal
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Stefan Elias
Druk: 1
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2019
NUR: Eten en drinken algemeen

DE NIEUWE BLOCH-BAKBIJBEL,

MET HET BESTE GEBAK

VAN GENT TOT TOKIO

De legendarische Gentse bakkerij Bloch mag dan enkele

jaren geleden haar deuren hebben gesloten, het culinaire

erfgoed van Jacques Bloch wordt nog steeds in ere gehouden

door de Belgische meesterbakker Stefan Elias, die jarenlang

zijn rechterhand was.

Met zijn bestseller Belgisch Bakboek bewees Stefan Elias al

dat hij zijn smakelijke recepten op een heldere en eenvoudige

manier kan uitleggen. In dit boek maakt hij dezelfde

oefening op wereldschaal. Met evenveel passie duikt hij

in de geschiedenis van de wereldkeuken en zoekt hij naar

de beste bakrecepten, allemaal met hun eigen tradities en

wetenswaardigheden.

Klassiekers als de oerdegelijke oude Hollandse appeltaart, de

Franse tarte tatin, lange suissen en Gentse bolussen passseren

de revue, maar ook swingende cinnamon rolls New York

style, Russische piroshki, hartige manakish uit de Levant en

gezonde Japanse cheesecake. Stap voor stap en met handige

tips legt Stefan Elias uit hoe je zelf aan de slag kan gaan.

Deze verzameling van meer dan honderd zoete en hartige

recepten, met de nadruk op viennoiserie, brioches en taarten,

is een must-have voor iedereen die houdt van bakken.