Reflexions / druk 1

Voorzijde
Achterzijde
Niet beschikbaar
ISBN: 9789462260382
Uitgever: Uitgeverij Lecturis B.V.
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Leon Lemahieu & Marike van der Knaap
Druk: 1
Pagina's: 84
Taal: Nederlands
NUR: Reizen algemeen

Reflexions is een overzicht van het werk vanaf 2010 van de schilder en fotograaf Robbert Fortgens. Hij wordt gezien als een echte olieverfschilder; met zijn foto's zijn slechts weinigen bekend. Toch is de fotografie vanaf 2006 een steeds belangrijker plaats in zijn werk in gaan nemen. In Reflexions komt dit aspect van zijn kunstenaarschap voor het eerst echt naar voren.

Robbert Fortgens zoekt naar uitersten in wat kan worden waargenomen en wat kan worden gevoeld. Die zoektocht is het onderwerp van zijn diptiek foto/schilderijen, waarin hij vette, bijna witte olieverfschilderijen combineert met foto's die hij bewerkt en verwerkt. Fortgens fotografeert met de camera als schild genadeloos en zonder schaamte eenieder die hem fascineert. Zijn onderwerpen zijn veelal anoniem, vastgelegd op een magisch moment, een ontmoeting die niet langer duurt dan een paar seconden.

Met zijn werk hoopt Robbert Fortgens een bijdrage te leveren aan het zien en voelen zonder oordeel. Hij wil de mensen die niet 'gezien' worden, 'zichtbaar' maken in een intolerante, individualistische maatschappij die vol vooroordelen zit.

Lees meer