Kefir & Kombucha

meer dan 40 recepten voor gefermenteerde drankjes

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar

Niet beschikbaar

ISBN: 9789461432049
Uitgever: Good Cook B.V.
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Sebastian Landaeus Nina Lausecker
Druk: 1
Pagina's: 160
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2019
NUR: Eten en drinken algemeen Wijn en dranken

Kefir, kombucha en gingerale, maar ook appelcider, jun, mede, lassi en amazaké. Allemaal zijn het gefermenteerde drankjes die lekker, dorstlessend en gezond zijn! In dit boek vind je meer dan 40 recepten om eenvoudig deze natuurlijk bruisende dranken zelf te maken en naar wens extra smaak te geven. Met slechts enkele ingrediënten maak je zo een gezond alternatief voor frisdrank uit de supermarkt.

Bij fermentatie worden de suikers en slechte bacteriën in levensmiddelen en dranken door natuurlijke micro-organismen omgezet in zuur, gas of alcohol. Denk aan appel voor cider, gember voor ginger bug en thee als basis voor kombucha. Het drinken van gefermenteerde drankjes heeft bovendien een positief effect op je gezondheid. Het bevordert de spijsvertering, verhoogt de productie van enzymen en is een bron van vitaminen.

Ga aan de slag met dit praktische boek en maak je eigen hibiscus-frambooskefir, melkkefir, kurkuma- gemberkombucha, appel-rodebietginger bug, tepache van ananas, Zweedse julmust en Russische kvas.