Astaxanthine. De algen antioxidant

de Algen Antioxidant

Voorzijde
Achterzijde

Niet beschikbaar

ISBN: 9789076161280
Uitgever: Ortho Communications & Science B.V., Uit
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: G.E. Schuitemaker
Druk: 1
Pagina's: 128
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2010
NUR: Gezondheid algemeen

De sterkste antioxidant uit het water heet astaxanthine. Dr. Gert Schuitemaker schreef een boek over dit veelzijdige voedingssupplement, dat veroudering kan helpen vertragen.

Lang leven in een goede gezondheid. Wie wil dat niet? Toch grijpen de kwaaltjes en ziekten van alledag om zich heen. Ze zijn het gevolg van processen die zich op een dieper niveau in ons lichaam afspelen. Deze processen resulteren in het ene geval in een ‘plotselinge’ hartaanval, in het andere geval verlopen ze langzaam maar merkbaar. Denk aan opkomende ochtendstijfheid, het krijgen van een buikje, de eerste rimpels en een afname van conditie en kracht.

Dit willen we allemaal graag voorkomen, of minstens zo lang mogelijk uitstellen. Kennis omtrent ‘oxidatieve stress’ en de ‘stille ontsteking’ is hierbij cruciaal. Dit zijn processen waarbij het immuunsysteem een belangrijke rol speelt. Aan de hand van de veelomvattende werking van astaxanthine laat dit proces van ‘oxidatieve stress’ en ‘stille ontsteking’ zich bijzonder goed uitleggen. Astaxanthine heeft immers vele uitzonderlijke kwaliteiten op verschillende plaatsen in het lichaam. Dit boek geeft dan ook een dieper inzicht in onze gezondheid aan de hand van het verhaal over astaxanthine, de algen-antioxidant.

We zijn door de jaren vertrouwd geraakt met de antioxidanten die vruchten van het land zo prachtig rood of donkerblauw kleuren en die voor ons zo supergezond zijn. Astaxanthine is een algen-antioxidant uit het water met een dieprode kleur. Het is de stof die waterdieren zoals de flamingo, de zalm en de kreeft rood kleurt.

Astaxanthine is een antioxidant die tegenwoordig te weinig voorkomt in ons dagelijkse menu, maar in feite een ‘oerbeschermer’ is. In zijn voorwoord stelt dr. Frits Muskiet dan ook de vraag of astaxanthine moet worden gerekend tot de ‘oermoleculen’, die reeds werden gebruikt door de eerste levende wezens op aarde. Tot deze moleculen behoren onder andere onmisbare stoffen als vitamine D en de omega 3-vetzuren DHA en EPA. Muskiet juicht het toe dat met dit boek eindelijk de aandacht wordt gevestigd op de nog tamelijk onbekende stof astaxanthine.

Gert Schuitemaker is apotheker en doctor in de geneeskunde. Hij is hoofdredacteur van de tijdschriften Ortho en Fit met Voeding. Zie ook: www.astaxanthine.nl.