Groot Deventer kookboek

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar

Niet beschikbaar

ISBN: 9789075979800
Uitgever: KunstMag
Pagina's: 144

Deventer, dat is koek, tot op de dag van vandaag. Maar er werd en wordt daarnaast heel veel ander lekkers klaargemaakt én opgegeten in de Hanzestad. Wat at Erasmus tijdens zijn leerjaren op de Latijnse school? Hoe smaakten de worstjes die in de meer dan honderdjarige geschiedenis van de slagersfabriek van Stegeman werden gemaakt? Wat leerden al die generaties studentes koken op de Rijkslandbouwhuishoudschool, voordat ze Nederland en de wereld over zwermden om anderen het koken bij te brengen? En wat maken de huidige beste restaurants van Deventer allemaal klaar van de groenten, zuivel, vlees die het omringende Sallandse land voortbrengen?Het Groot Deventer Kookboek is een smakelijk reis door de tijd, met recepten als reisleider. Van vissoep uit de Hanzetijd via de klassieke appeltaarten van de 'Rollepoezen' tot de gerookte Sallandse asperges met jonge Terwolde kaas op de hedendaagse menukaarten: het Deventer van vroeger en nu komt tot leven, via onze smaakpapillen. Uiteraard ook recepten met Deventer koek. Want die past niet alleen bij de koffie, maar is een prima ingrediënt voor wildschotel en appeldessert. Om maar eens wat te noemen.