Werkboekjes Leefstijl met levensbeschouwing groep 8 (x5)

Voorzijde
44,50
Met 5% studentenkorting
Voor 42,28 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789075749700
Uitgever: Edu'Actief
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Odile van Eck, Sabien Onvlee & Paula Wessels
Druk: 1
Pagina's: 20
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2009
NUR: Educatieve uitgaven algemeen

Levensbeschouwing is een aanvulling op het programma van Leefstijl. In het programma Levensbeschouwing komen zowel verhalen als onderwerpen uit de vijf grote religies aan bod als enkele verhalen uit andere (ook niet-religieuze) tradities. Er ligt een accent op de joods-christelijke traditie, de traditie waarin de Nederlandse cultuur vooral geworteld is. In de lessen worden daar waar mogelijk is bruggen gelegd tussen verschillende religies om de overeenkomsten zichtbaar te maken.

Bij de keuze van de verhalen en lesonderwerpen is uitgegaan van een culturele hiƫrarchie, zodat traditioneel belangrijke en bekende verhalen aan bod komen. Tegelijkertijd is bij de selectie rekening gehouden met aansluiting bij de zes Leefstijlthema's. Per leerjaar sluiten bij elk Leefstijlthema twee lessen Levensbeschouwing aan.

Let op: Een pakket bevat 6 thema's voor 5 leerlingen (30 werkboekjes in totaal). In de werkboekjes staan zowel de opdrachten bij de Leefstijlthema's als de bijpassende levensbeschouwingsopdrachten. U heeft naast deze gecombineerde werkboekjes dus geen andere werkboekjes Leefstijl meer nodig.

Lees meer