1boom

Voorzijde
Achterzijde
Niet beschikbaar
ISBN: 9789075271775
Auteur: Marije Verbeeck

Onder luid geraas viel hij om: een majestueuze eik in het bos van Kasteel Middachten. Het was niet zomaar een boom. Het is de 1boom, een project van Stichting Vormgeving in Hout. 73 vormgevers - meubelmakers, houtbewerkers, houtdraaiers, beeldend kunstenaars, ontwerpers, restaurateurs, muziekinstrumentenmakers, een schilder, bouwer, boomverzorger, cursusgroep en anderen - kregen een stukje van die boom en gingen ermee aan de slag. Tot op het laatste takje werd gebruikt.

De 1boom leverde een scala aan voorwerpen op: nuttige, kunstzinnige en innovatieve. Tafels, stoelen, lampen, gereedschappen, papier, kunstvoorwerpen, houtskooltekeningen, een bouwelement en noem maar op. Dit boek toont al dit bijzondere werk en vertelt ook het verhaal erachter. Wat inspireerde de vormgevers om aan het 1boomproject deel te nemen?

In de persoonlijke verhalen brengt iedere vormgever onder woorden waarom bomen en hout belangrijk zijn voor onze samenleving en dat inlands hout ongekende mogelijkheden heeft. Verreweg het meeste Nederlandse hout eindigt als stookhout of wordt versnipperd, terwijl er zoveel moois van te maken is. De vormgevers in dit boek laten dat zien op een overtuigende en inspirerende manier.

Lees meer