Tajine

de heerlijke gerechten uit de Noord-Afrikaanse stoofpot

Voorzijde
Achterzijde
10,00
Leverbaar vanaf 22 april
Met 5% studentenkorting
voor 9,50 i
+
Bestel
ISBN: 9789059204287
Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: F. van Arkel
Druk: 14
Pagina's: 96
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2005
NUR: Eten en drinken algemeen

De tajine vindt haar oorsprong in Marokko. Je kunt er eenpansgerechten in maken in vele variaties. De warmteoverdracht vindt in de tajine langzaam plaats, wat de smaak van de gerechten enorm ten goede komt.

Francis van Arkel heeft een aantal tongstrelende recepten samengesteld voor de tajine: recepten met vlees, wild en gevolgelte, met vis, schaal- en schelpdieren, vegetarische recepten en ook recepten van couscous en andere bijgerechten. De diverse smaken krijgen in de tajine alle tijd om goed op elkaar in te werken. Daarbij worden ze in hun eigen kookvocht gaar gestoofd. Het resultaat is een overheerlijk en vetarm gerecht.

Francis van Arkel ontwikkelt recepten voor kooktijdschriften en schreef

diverse kookboeken. Francis is daarnaast werkzaam als foodstyliste en heeft

een zelfstandige praktijk waarin zij voedingsadviezen geeft.