La Carte / Druk 7

Voorzijde
Achterzijde

Niet beschikbaar

ISBN: 9789057591914
Uitgever: Podium b.v. Uitgeverij
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Roel Smits
Druk: 7
Pagina's: 334
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2007
NUR: Etiquette

Restaurants zijn er in Frankrijk in overvloed. En de meeste nog betaal baar ook. Maar eenmaal aan tafel beginnen voor velen de zorgen. Steak frites, salade niçoise: dat kennen we nog. Maar wat is een oisillon? Hoe smaken rognons? Doen we onze disgenoot plezier met een jardinière?La carte bidet uitkomst. Dit beproefde culinire bijbeltje geeft korte, heldere beschrij vingen van alles wat er op de kaart kan staan. Zodat u aan tafel snel en trefzeker de betekenis van gerechten kunt opslaan. Vóór de ober terug is weet u wilt - en wat u kunt verwachten.'Bijna alle termen en woorden die je op een Franse menukaart kunt tegenkomen staan erin. Heel handig!' Jacques en Laurent Pourcel van toprestaurant 'Le Jardin des Sens'te MontpellierRik Smits (1953) putte voor de samenstelling van La carte uit kook-(woorden) boeken en gastronomische encyclopedieën, maar verrichtte ook jarenlang veldwerk in honder den restaurants.