Keten / druk 1

Voorzijde
Achterzijde
Niet beschikbaar

Door de scheiding van zijn ouders verhuist de vijftienjarige Bart van Den Haag naar het oosten van het land, weg van zijn vrienden, zijn vriendin Myrthe en zijn voetbalteam. Bart vindt al gauw aansluiting bij dorpsgenoten en gaat regelmatig mee naar de keet bij een van de jongens thuis. Daar wordt fl ink gedronken en Bart wil niet voor zijn nieuwe vrienden onderdoen. Vlak voor de scout bij de voetbalclub langs komt gaat het helemaal mis.

Een spannend boek over een actueel thema.

Van Sandra Oosterveen, docente Nederlands en dyslexiespecialist, verscheen eerder het boek 'Hoofdbrekens'. De pers schreef hierover:

NBD Biblion: Spannende en goed geschreven debuutroman. [...] Ze schrijft met veel kennis van zaken; ze heeft echt feeling voor pubers en de zaken waar zij zich mee bezighouden. [...] Met name Jordi is een overtuigend personage.

Levende Talen Magazine: Vrijwel alle tieners zullen zich volgens mij met Jordi identificeren en zich door het verhaal en de verteltrant aangesproken voelen. Het boek oogt bovendien prettig en aantrekkelijk voor jongeren. [...] Behalve een prachtig leesboek is Hoofdbrekens dan ook een goed opvoedingsboek zonder één moment moralistisch te worden.

Lees meer