Het bed van Balzac / druk 1

Voorzijde
Achterzijde

Niet beschikbaar

Op een sombere middag na ontvangst van zijn belastingaanslag krijgt freelancer Simon het idee om voor het maandblad waar hij voor schrijft een artikelenserie te maken gebaseerd op een fietstocht via Normandiƫ naar de Loire. Hij krijgt steun van zijn werkgever en van het thuisfront en vertrekt voor drie weken naar het onbekende. Bevrijd van de dagelijkse druk van al die stukjes, artikelen en reportages overvalt hem een heerlijk gevoel van vrijheid, waarin van alles zou kunnen gebeuren.

Simon duikt diep in geschiedenis en cultuur van het Loiregebied. Na de ontmoeting met een ongewone gids - en dankzij haar hulp - raakt hij in de ban van de excentrieke schrijver Balzac. Die onverwachte fascinatie werpt hem terug op zijn eigen leven, zijn keuzes, zijn dromen, wensen en verlangens. En dan blijkt dat een doodlopende weg soms naar een nieuw perspectief leidt.

In deze plezierige, goed gedocumenteerde en vlot geschreven novelle laat Koos Hagen zijn lezers genieten van een geraffineerd dubbelspel van werkelijkheid en verbeelding. Zijn stijl is vloeiend, zijn verhaal knap opgezet. Een meesterlijke vertelling.

Lees meer