Inland drift sand landscapes - ecologie & natuurbeheer

Voorzijde
Achterzijde
Niet beschikbaar
ISBN: 9789050113502
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Verschijningsvorm: Hardback
Auteur: Josef Fanta & Henk Siepel
Druk: 1
Pagina's: 384
Taal: Engels
Verschijningsjaar: 2010
NUR: Fysische geografie Flora algemeen Fauna algemeen Hydrologie Landbouw en natuurlijke omgeving algemeen Natuurbeheer Landinrichting

Een diepgaand boek over ecologie en beheer stuifzanden in Noordwest-Europa en in Nederland, waaronder de Veluwse stuifzanden. Hoe en wanneer zijn deze stuifzanden ontstaan? Welke fysisch-geografische factoren spelen een rol in dit gebied en hoe komen die tot uiting in de natuurwaarden? Hoe ontwikkelt de vegetatie zich, en hoe zijn stuifzanden het beste te beheren?

Het boek beantwoordt deze en andere vragen in toegankelijke taal. Het omvat vijf delen: stuifzanden van Noordwest Europa, microklimaat en bodemontwikkeling, successie van ecosystemen, effecten van bebossing, en tot slot praktische kanten van natuurbeheer, bescherming en natuurherstel.

Rijk geïllustreerd met kleurenfoto's, kaarten en figuren. Bedoeld voor voor professionals, maar zeker ook interessant voor liefhebbers van natuur, landschap en geografie. Engelstalige uitgave.

Trefwoorden: natuurbeheer, natuurbeleid, natuurherstel, vegetatie, flora, fauna, ecologie, bodem, geografie, geologie, stuifzanden, heidebeheer, heidelandschappen, heide, bosbeheer, Europa, Nederland, Veluwe

Lees meer