Beesten in het nieuws - natuur & dierenverhalen

Voorzijde
Achterzijde

Niet beschikbaar

ISBN: 9789050112864
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Auteur: Hans Peeters
Pagina's: 112

Wist je dat egels luidruchtige, maar voorzichtige liefdespartners zijn? Dat libellen aan yoga doen en boommarters de kat uit de boom kijken? Deze verrassende bundel bevat gekke dierenverhalen waaraan iedereen zijn hart kan ophalen. Leuk voor op vakantie, op het nachtkastje of voor een middag in de tuin.

Auteur Hans Peeters verzamelde deze verhalen tijdens zijn vele tochten in de Nederlandse natuur. Hij trok erop uit met boswachters, onderzoekers en natuurfotografen om de geheimen van de meest uiteenlopende diersoorten te ontrafelen.

Enthousiast combineert hij verhalen uit 'het veld' met zijn eigen ervaringen, nieuwsgierigheid en verwondering. Niet alleen bosmieren, vliegende herten, 'patatvossen', wilde zwijnen, metselbijen en kakkerlakken komen aan bod maar ook hun beslommeringen in het moderne Nederland.

Hij blijkt niet alleen in de natuur een scherpe waarnemer te zijn, maar ook thuis, als burger en nieuwsvolger. Met een vlotte pen, oog voor detail en een flinke dosis humor schrijft hij luchtige reportages die je mee naar buiten nemen.

Hans Peeters werkt bij Vogelbescherming Nederland, is hoofdredacteur van het magazine 'Vogels' en hij schrijft ook regelmatig natuurreportages.

Lees meer