Sous Vide

het langzaam garen van vacuum verpakte voedingsmiddelen op een lage temperatuur

Voorzijde
Achterzijde
19,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789048309085
Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Hubertus Tzschirner Thomas A. Vilgis
Druk: 3
Pagina's: 256
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2013
NUR: Koken en apparatuur

Het langzaam garen van vacuüm verpakte voedingsmiddelen op een lagere temperatuur.

Zorgvuldiger en smakelijker zijn vlees, vis, groente en fruit niet te bereiden! Met de sous-videmethode worden voedingsmiddelen 'onder vacuüm' geseald in een vacuümzak en vervolgens op een constante, lage temperatuur en gedurende langere tijd in een waterbad bereid. De voordelen zijn duidelijk: vacuüm koken ontziet de vitaminen, de textuur wordt perfect, aroma en sappen kunnen niet ontsnappen en een exacte bereiding is gegarandeerd.

Sous-vide belicht uitgebreid en onderbouwd de theorie en basisprincipes van het vacuüm koken, introduceert het noodzakelijke keukengerei en biedt met meer dan 60 creatieve receptideeën de perfecte leidraad voor deze topklasse kooktechniek.