Smaak / druk 1

waarom we proeven wat we proeven

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar

Niet beschikbaar

ISBN: 9789046818527
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Jeroen Thijssen
Druk: 1
Pagina's: 176
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2016
NUR: Eten en drinken algemeen Non-fictie Vrije tijd algemeen

Waarom we proeven wat we proeven

In de afgelopen dertig jaar is er meer bekend geworden over smaak dan in alle veertig eeuwen daarvoor. Culinair journalist en auteur Jeroen Thijssen deelt in Smaak klassieke opvattingen, nieuwe inzichten en de meest actuele kennis over voeding en smaak met de lezer. Thijssen legt uit hoe wij proeven en wat smaak eigenlijk is. Welke fysieke en psychologische processen gaan vooraf aan het waarnemen van smaak en hoe dragen bijvoorbeeld mond, tong en hersenen bij aan het waarnemen van zoet, zuur, zout of bitter? Hoe komt het dat de mens een voorkeur heeft voor zoet en wat betekent die voorkeur voor onze gezondheid (tandbederf, obesitas) en voor bijvoorbeeld de frisdrankindustrie? Waarom ervaren we de smaak van spruiten tegenwoordig eerder als zoet dan bitter? Na het lezen van dit boek smaakt niets meer hetzelfde!

Van zoet tot zuur en van bitter tot umami: de wereld van de smaak verklaard