Lekker en gezond fermenteren

Alle basistechnieken stap voor stap uitgelegd - Van zuurkool tot kefir: heerlijke recepten voor gefermenteerde groenten, fruit, melkproducten en meer

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar

Niet beschikbaar

ISBN: 9789044754476
Uitgever: Centrale Uitgeverij Deltas
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Cathrin Brandes
Druk: 1
Pagina's: 224
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2019
NUR: Inmaken en conserveren

Alle basistechnieken stap voor stap uitgelegd - Van zuurkool tot kefir: heerlijke recepten voor gefermenteerde groenten, fruit, melkproducten en meer

Kort gezegd betekent fermenteren het op een natuurlijke manier houdbaar maken van levensmiddelen. Het bijzondere aan gefermenteerd voedsel is dat het heel gezond is, het immuunsysteem versterkt en de darmflora verbetert. Maar hoe gaat het fermentatieproces precies in zijn werk? Cathrin Brandes houdt zich al jaren bezig met dit onderwerp en legt op een eenvoudige manier uit wat er achter een goede fermentatie zit, welke levensmiddelen er het meest geschikt voor zijn en welke lekkere gerechten je ermee kunt maken: zuurkool, kimchi, kombucha, zuurdesem... De mogelijkheden zijn eindeloos. Dankzij dit waardevolle boek zul je snel zelf een expert in fermentatie worden!