De schaamte voorbij?

Een hedendaagse visie op seksualiteit

Voorzijde
Achterzijde
20,99
Met 5% studentenkorting
Voor 19,94 i
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789023473800
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Anais Van Ertvelde & Heleen Debruyne
Druk: 1
Pagina's: 224
Taal: Nederlands
NUR: Literaire non-fictie algemeen

Seks is overal. Op tv, op straat, op social media – er is geen ontkomen aan. Voortdurend flitsen verstrengelde lijven, suggestieve halfopen monden en spannende seksspeeltjes voorbij. Wij westerlingen moeten dus wel bevrijd zijn, werkelijk vrij in wat we met onze lichamen doen.

Lang geloofden Anaïs Van Ertvelde en Heleen Debruyne dat ook. Maar steeds vaker merkten ze dat hun verlangens toch botsten op de bestaande normen. Normen die goed verborgen, maar daarom des te hardnekkiger zijn.

In Vuile lakens leggen Van Ertvelde en Debruyne bloot dat ‘seksuele vrijheid’ een illusie is. Ze zoeken in de geschiedenis, cultuur en wetenschap én in hun eigen ervaringen naar wat onze lichamen beknot. Deze schatkist aan kennis levert avontuurlijke essays op waarin vele van onze nodeloze schaamtes worden gefileerd.

We kunnen én een trillend gat én een kritisch denker zijn, én sterk en kwetsbaar. De waas van seks zou al die verschillende lagen niet mogen uitvagen, maar je juist de mogelijkheid moeten geven om ze allemaal – gulzig, morsig, samengeplakt – te ervaren.

Lees meer