De mijne is de beste Hét stoofvleesboek

hét stoofvleesboek

Voorzijde
Achterzijde
15,00
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789022333044
Uitgever: Manteau
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Filip Jans Carl Surmont Luc De Raedemaeker Melanie De Vrieze
Druk: 1
Pagina's: 192
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2016
NUR: Eten en drinken algemeen

To stew or not to stew, that's the question. In elk frietkot vind je stoofvlees en bij elk familiefeest staat het - hopelijk vaker dan soms - op het menu. Van de Gentse stoverij van Louis Paul Boon tot de Nationale stoofvlees-frietdag van Jeroen Meus, dat stoofvlees een Belgische klassieker is mogen we gerust zeggen.

Op het eerste gezicht lijkt stoofvlees een simpel gerecht, maar over de ingrediënten en de bereiding worden van oudsher heel wat boompjes opgezet. Met rundvlees en mosterd... maar zonder bier? Met rundvlees, mosterd, bruin bier... en varkensniertjes? Het eindresultaat verraadt de hand van de meester. Heden ten dage heeft iedereen zijn eigen dirty little secret, zijn geheime recept. In 'De mijne is de beste - Hét stoofvleesboek' verzamelden Filip, Carl en Luc twintig recepten voor stoofvlees. Van oerklassiek en oer-Vlaams tot postmodernistisch en exotisch.