De smaak van de keyser / druk 1

Voorzijde
Achterzijde

Niet beschikbaar

De gloednieuwe fictiereeks op Eén vertelt de intrigerende familiesaga van drie generaties jeneverstokers in Hasselt. Tegen deze achtergrond neemt auteur Erik Verdonck je op sleeptouw door de streek van 'De Keyser'. Vanuit Hasselt gaat de tocht door de provincie Limburg, via Luik, Eben-Emael, over Maastricht naar Aken. In elke toeristische trekpleister neemt hij smaakvolle logies en enkele opvallende artisanale producenten (van o.a. Hasseltse jenever, maar ook van speculaas, pékèt, bier, Hervekaas en Haspengouwse wijn) onder de loep. Hij schuift ook aan bij de chefs van bekende restaurants, die telkens een menu met streekproducten bereiden. De zintuigen (proeven, smaken, ruiken) worden volop aan het werk gezet. Fotograaf Marc Wauters laat ons meegenieten en brengt alle sensaties visueel aantrekkelijk in beeld. Treed in de voetsporen van auteur en fotograaf en hopelijk krijg je ook de smaak te pakken'