Zo maak je een beleidsplan

Voorzijde
Achterzijde
26,95
Met 5% studentenkorting
Voor 25,60 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789001775070
Uitgever: Noordhoff
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Roel Grit
Druk: 1
Pagina's: 110
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2009
Categorie: Management & bedrijfskunde Management: vaardigheden & toepassingen
NUR: Management algemeen

De serie Zo maak je een plan ondersteunt studenten bij het maken van beroepsproducten. Het is daarmee een ideale praktische aanvulling op de bestaande literatuur, maar vervangt deze niet. Zowel de compacte boekjes als de websites geven studenten concrete instrumenten in handen voor het maken van beroepsproducten. Volgens een vast format met voorbeeldmodellen, oefeningen en korte casuïstiek kunnen studenten zelfstandig aan de slag.

Zo maak je een beleidsplan biedt de student een praktisch, gedegen en samenhangend stappenplan om te komen tot een beleidsplan. Beleidplannen worden door overheden, bedrijven en instellingen veelvuldig opgesteld. Een paar voorbeelden zijn een toeristisch plan, afdelingsplan, instellingsplan, inkoopplan en plannen voor bijzondere beleidsterreinen. Per stap biedt het boek kort de noodzakelijke informatie en zet de student vervolgens aan het werk.

Het stappenplan begint met het organiseren van het project waarop het beleidsplan betrekking heeft (intakegesprek met de opdrachtgever, het maken van een planning en het samenstellen van een projectteam). Vervolgens inventariseert en analyseert de student de huidige situatie. Daarna bepaalt de student in overleg met de opdrachtgever het te voeren beleid, waarna projecten en maatregelen worden gedefinieerd. Tenslotte wordt het beleidsplan geschreven en uitgevoerd.

Lees meer