Het franse kookatelier

recepten, technieken en verhalen van een Franse kookschool

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar

Niet beschikbaar

ISBN: 9789000361229
Uitgever: Spectrum
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Marjorie Taylor Kendall Smith Franchini
Druk: 1
Pagina's: 400
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2018
NUR: Keuken per land en streek Eten en drinken algemeen

Van madeleines en escargots tot coq au vin, vis, salades en stoofgerechten; en van chocolademousseline tot allerhande soorten verfijnd gebak. De klassieke Franse gastronomie spreekt tot de verbeelding en is de inspiratiebron van vele keukens en culinaire tradities.

Het Franse kookatelier is deels kookboek, deels kookschool en deels kookverhaal over een familieleven in Frankrijk. Het gaat over het leven van moeder en dochter in een charmant Frans dorp, en hun relatie met de mensen in de regio: van bakkers tot wijnboeren. Het boek bevat meer dan 130 recepten, waarin je Franse kooktechnieken worden aangeleerd op een benaderbare manier. Met meer dan 200 prachtige foto's van zowel gerechten als de omgeving is dit een fantastische bron voor de Franse keuken.

De gerechten zijn geordend in seizoensmenu's en per gang. Stap-voor-stapfotografie laat zien hoe je brood maakt, gebak, soufflé, lamsvlees en andere belangrijke Franse kooktechnieken. Met verhalen van boeren, slagers, bijenhouders, wijnmakers en kaasproducenten.

Moeder en dochter Marjorie Taylor en Kendall Smith Franchini droomden ervan in Frankrijk te wonen. Ze realiseerden hun droom met het oprichten van Cook's Atelier, inmiddels een gevierde kookschool in het hart van de Bourgogne.