Zoekfilters

Auteur
Karen Groeneveld (9)
Frank Noë (7)
Christianne Muusers (2)
» Toon alle opties (2)
Verschijningsjaar
2018 (6)
2023 (5)
2021 (4)
» Toon alle opties (2)
2019 (3)
2022 (3)
Taal
Nederlands (24)
Verschijningsvorm
Hardcover (23)
Paperback (2)

Resultaten (25)

13,50
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Kookboek van de Middeleeuwen

Specerijen, pasteien & vasten

2023 || Hardcover || Karen Groeneveld || Het Zwarte Schaap

13,50
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Kookboek van de Achterhoek (Druk 6)

2023 || Hardcover || Karen Groeneveld || Het Zwarte Schaap

15,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Vega historisch

Onvergetelijke recepten uit het verleden

2022 || Hardcover || Christianne Muusers || Het Zwarte Schaap

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een eetpatroon zonder vlees. Maar een nieuwe rage is dit zeker niet. Hoewel het woord ‘vegetarisme’ pas in de 19e eeuw een begrip werd, waren er al in de oudheid mensen die uit overtuiging geen dieren aten. En ook in de eeuwen daarna stonden steeds weer mensen op om een vegetarisch dieet te promoten.

Het boek put zo veel mogelijk uit vegetarische kookteksten. Veelal uit Europa, maar met een uitstapje naar Aziatische bronnen vanaf de 8e eeuw. VEG...

15,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Kookboek voor de onstuimige moestuinier / Druk 2

Recepten voor een overvloedige oogst

Hardcover || Karen Groeneveld || Het Zwarte Schaap

Elke moestuinder kent het wel: hoe je ook je best doet om zo te zaaien dat je groentes een beetje verspreid opkomen, toch zit je elke keer met een berg boontjes, tien courgettes of een stapel kolen. Wat doe je er dan mee? Hoe zorg je ervoor dat een week lang dezelfde groente niet gaat vervelen?

Dit boek geeft voor elke groente genoeg afwisselende recepten, zodat je huisgenoten nooit zullen uitroepen: ‘hè, alweer pompoen!’

Ook leuk als je geen moestuin bezit, maar meer groenten uit het...

13,50
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Amsterdam Cook Book

Tradition food, recipes and stories of Holland's capital

Hardcover || Frank Noë || Het Zwarte Schaap

Engelse editie van het Kookboek van Amsterdam:

Er valt veel te vertellen over de Amsterdamse keuken. In de eerste plaats natuurlijk over de joodse invloed. Die is verantwoordelijk voor osseworst (op z'n Amsterdams, dus zonder 'n'), broodje half-om en Amsterdams zuur. Verder over Hendrik Beerenburg, de uitvinder van de gelijknamige drank, met zijn kruidenwinkeltje aan de Stromarkt. En over de Febo-kroket, waarvan de naam is afgeleid van de Ferdinand Bolstraat. Of over likeurstokerij Wynand Fok...

13,50
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Kookkunst van de keukenmeid

Recepten uit de rijke keuken van de 18e eeuw

2022 || Hardcover || Christianne Muusers || Het Zwarte Schaap || met inkijkexemplaar

Christianne Muusers, specialist in Nederlandse en Europese kookteksten van middeleeuwen tot 1900, verdiepte zich in de kookboeken van Nederlandse keukenmeiden uit de achttiende eeuw.

Deze ware ‘kokkinnen’ kookten feestelijke maaltijden in welgestelde huishoudens, en zij wisten zowel regionale als internationale gerechten - vooral uit de Franse keuken - deskundig te bereiden.

Zuinig waren ze niet, deze achttiende-eeuwse keukenmeiden, en ook niet bang om luxueuze producten in hun recepten t...

13,50
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Kookboek van de Gouden Eeuw

2023 || Paperback || Manon Henzen || Het Zwarte Schaap

Dit is het eerste toegankelijke kookboek over de keuken van de Gouden Eeuw. In de voor de Noordelijke Nederlanden uitbundige 17e eeuw zagen de eerste Nederlandse kookboeken het licht. De recepten die Manon Henzen voor dit boek heeft verzameld, dateren uit die tijd en zijn afkomstig uit Nederland, België en Frankrijk. Voor de 21e-eeuwse lezer (en kok!) zijn ze van een moderne twist voorzien.

De keuken van de Gouden Eeuw was aromatisch en kruidig, dankzij het vele gebruik van specerijen (afkom...

13,50
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Kookboek van Utrecht

Hardcover || Frank Noë || Het Zwarte Schaap

'Me stadsie, me kluppie emme wors': de trots van iedere Utrechter. En met de 'wors' wordt dan natuurlijk de beroemde Vocking leverworst (sinds 1891) bedoeld. Maar dat is niet de enige specialiteit uit het Utrechtse. Bergman's sprits (1888), Staffhorst jenever (1861) en Utrechtse theerandjes (1726) zijn bekende lekkernijen. En daarnaast de boerenmaaltijd Vijfschaft, melkmoes en kervelsoep. En uit de provincie: Spakenburgse paling met papstip, Amersfoortse Keesjes en Zeister Hernhuttertjes.

Hi...

17,95
Leverbaar vanaf 17 maart 2025
+
Bestel

De Landskeuken

Streek-feest- en andere gerechten van Nederlandse bodem

Hardcover || Karen Groeneveld || Het Zwarte Schaap

Vroeger at iedereen lokaal en volgens de seizoenen. Elk seizoen had z’n eigen gerechten: kruudmoes in het voorjaar en stamppot in de winter. Ook bij de feest- en hoogtijdagen hoorden speciale lekkernijen: muisjes en krentewegge bij geboorte en kniepertjes bij oud- en nieuw. En om voldoende voorraad te hebben, werd het hele jaar door voedsel geconserveerd. In De Landskeuken staan al die oude eettradities met recepten en achtergronden in een hedendaags jasje. Om te bewaren, maar vooral ter in...

15,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Het Nederlandse snoepjesboek

2022 || Hardcover || Nelly de Zwaan || Het Zwarte Schaap

Ulevellen en stroopsoldaatjes kregen onze (over)grootouders af en toe als traktatie. Zuurstokken en suikerspinnen hoorden bij de kermis. Pepermuntjes waren onontbeerlijk bij de zondagse kerkgang. Wie aan marsepein en kruidnootjes denkt, ziet Sinterklaas al aankomen. Knotsen, dropjojo’s en spekkies kocht je van je zakgeld met centen, stuivers en dubbeltjes.

Het Nederlandse Snoepboek is een zoete wandeling langs het snoepgoed dat in de 19e en 20e eeuw over de toonbank ging en waar vaak bijzon...