Zoekfilters

Auteur
Yotam Ottolenghi (4)
Susan Aretz (3)
Jeroen Hazebroek (2)
» Toon alle opties (3)
Verschijningsvorm
Hardcover (33)
Paperback (2)
Verschijningsjaar
2023 (12)
2022 (11)
2021 (8)
2024 (3)

Eten en drinken algemeen (35)

32,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

MED

Een kookboek

2021 || Hardcover || Claudia Roden || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar

Haar eerste kookboek schreef ze voor Egyptische vluchtelingen verspreid over de wereld, om hen te helpen de belangrijke elementen van hun cultuur te bewaren. Vijftig jaar later gelden de standaardwerken van de Brits-Egyptische Claudia Roden als inspiratiebron voor moderne topchefs als Yotam Ottolenghi en Jamie Oliver.

Nu, circa 25 jaar nadat haar laatste boek werd uitgegeven, is MED het resultaat van jarenlang zoeken naar recepturen, testen van gerechten en noteren van verhalen uit de landen ...

39,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Keukenkronieken

De ultieme Nigel Slater in ruim 200 recepten

2022 || Hardcover || Nigel Slater || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar

'Dit is een boek voor het leven. [...] Slaters beste boek' - Diana Henry, Sunday Telegraph

'Slater is koning onder de food writers - Nigella Lawson

Keukenkronieken vertelt het verhaal van Nigel Slater's leven in de keuken. Waarin hij schrijft over hoe zijn manier van koken in de loop der jaren is veranderd. Van het ontdekken van de beste manier om een kip te braden tot de truc tot perfecte, rokerige, smeuïge auberginepuree. Hij vertelt de verhalen achter de recepten, zoals de herinnering van d...

34,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Rijsel

Het kookboek

2022 || Hardcover || Pieter Smits e.a. || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar

'Franse en Belgische klassiekers die eenvoudig maar zo godvergeten goed worden bereid, dat ik het liefst minstens één keer per week bij Rijsel zou willen eten.' - Mara Grimm

Restaurant Rijsel bestaat bijna 10 jaar en is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een instituut binnen de Amsterdamse horeca. Een plek die vanaf de eerste avond vol zat met chefs, wijnliefhebbers, stelletjes die voor de eerste keer uit eten gingen, vaste gasten, buurtbewoners, collega's en iedereen daartussenin. Grote kans d...

34,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Ammu

Over de liefde voor India, familie en de keuken van thuis

2022 || Hardcover || Asma Khan || Fontaine Uitgevers

Een nieuw kookboek van Asma Khan, bekend van Netflix' Chef's Table en een van 's werelds meest prominente vrouwelijke chef-koks

'Dit boek is een verzameling recepten uit mijn kindertijd. Een viering van India, waar ik vandaan kom, van thuis koken en de onlosmakelijke link tussen eten en liefde. Het is een kans voor mij om mijn ammu - Indiaas voor moeder - te eren en om de recepten met jullie te delen die me hebben gevormd en mij altijd een gevoel van thuis geven.' - Asma Khan

In Ammu vertelt As...

23,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Bakken met Fatima

Feestelijke taarten, koekjes, cakes en cupcakes voor elke gelegenheid

2023 || Hardcover || Fatima El Irari || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar

Uit de keuken van Fatima komen de prachtigste taarten, kleurrijke cupcakes en originele baksels als gebakken cake-donuts of een Ferrero-rolcake. Dit boek bevat de 80 beste, foolproof bakrecepten voor taarten, cakes, cupcakes en koekjes, inclusief basisrecepten voor bijvoorbeeld het ultieme biscuitdeeg of de perfecte salted caramel. Met Fatima's tips heb je nooit meer geschifte botercrème en komen al je cakes heel uit de vorm. Zo bak je thuis de allerlekkerste chocoladecake, tres leches-cake ...

33,99
Leverbaar vanaf 5 september
+
Bestel

Comfort

Nederlandse editie

2024 || Hardcover || Yotam Ottolenghi e.a. || Fontaine Uitgevers

Na Simpel en Flavour is dit dé nieuwe grote Ottolenghi!

100 spiksplinternieuwe gerechten uit de altijd vernieuwende Ottolenghi-keuken

Comfort food à la Ottolenghi: dat betekent gezond, vers eten vol opbeurende smaken. Gerechten die je doen denken aan je lievelingseten als kind, herinneren aan een mooi moment of een bijzondere plek, of je simpelweg voeden na een zware dag. Klassieke geroosterde kip met orzo, een vega venkel-courgettelasagne, Kaiserschmarrn met pruimencompote: van voorgerecht t...

27,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Zin in salade

Meer dan 50 saladerecepten die je het hele jaar door wilt eten

2023 || Hardcover || Bibi Loomans || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar

Weg met de verdrietige drie-eenheid ijsbergsla, komkommer en tomaat die de Nederlandse huishoudens domineert, weg met de slappe slaatjes. Bibi Loomans - culinair redacteur én tv-kok bij Koffietijd - laat je zien dat een salade hét gerecht bij uitstek is om creatief mee te zijn. Daag jezelf uit en kijk eens goed wat er nog in de koelkast en voorraadkast ligt. Van een goede salade blijf je dooreten, zoals bij een zak zoutjes op een statafel. De recepten zijn geschikt voor vrijwel elke gelegen...

34,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods

Van het West-Chinese Xi'an naar de keukens van Chinatown, New York

2022 || Hardcover || Jason Wang || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar

'In de winter van 2005 opende een hardwerkende immigrant genaamd David Shi (ook bekend als mijn vader) een winkel in Flushing, New York, om boba of bubbletea te verkopen - taaie tapiocaparels in een mengsel van suiker en poederthee, op smaak gebracht met siroop die smaakt naar nepmango. Maar in New York schoten, ook toen al, bubbleteawinkels

als paddenstoelen uit de grond en was de concurrentie hevig. Dus mijn vader besloot 't anders te gaan doen. Vanuit een piepkleine keuken begon hij het ete...

32,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Mezcla

Recepten die verrassen

2022 || Hardcover || Ixta Belfrage || Fontaine Uitgevers

'Ixta's creativiteit is er een uit duizenden. Haar eten is simpelweg voortreffelijk!' - Yotam Ottolenghi

In het Spaans betekent mezcla (niet te verwarren met de stevige Mexicaanse drank mezcal) zoiets als een mix, of een blend. Het wordt gebruikt om zowel muziek en kunst als gerechten te beschrijven. In Mezcla, het eerste soloboek nadat ze meeschreef aan de Ottolenghi-bestseller Flavour, deelt Ixta Belfrage - geliefd om haar onfeilbare technieken en inventieve ingrediëntencombinaties - haar f...

44,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Bistrotier

De beroemde Franse bistrokeuken nu bij je thuis

2022 || Hardcover || Stephane Reynaud || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar

Een ode aan hét culinaire instituut van Frankrijk

De bistro, baken van de hongerigen. Een Frans instituut pur sang dat het midden houdt tussen een restaurant en café. Een van zijn beroemdste vertegenwoordigers, Stéphane Reynaud, deelt in Bistrotier 250 recepten om van te smullen. Wat dacht u van must-eats als steak tartare, escargots, mayo-eitjes, terrines, oesters, steak frites, boeuf Bourguignon, rillettes met brood en uiensoep? Ook diverse stoofschotels, terrines, kaasplateaus en natuurl...