Zoekfilters

Auteur
Rudolf Pierik (14)
Sander de Vaan (3)
Anthony De Beir (2)
» Toon alle opties (4)
Verschijningsjaar
2023 (11)
2022 (8)
2020 (6)
» Toon alle opties (8)
Taal
Nederlands (53)
Uitgever
U2pi BV (15)
Brave New Books (8)
Edicola Culinair (4)
» Toon alle opties (4)

Resultaten (54)

24,99
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Wine Folly Masterclass

2021 || Paperback || Madeline Puckette e.a. || Karakter Uitgevers B.V. || met inkijkexemplaar

Wine Folly Masterclass is de uitgebreidere wijngids en zit bomvol nieuwe informatie voor wijnliefhebbers.

Wine Folly Masterclass is een must-have voor alle vinologen en liefhebbers die hun wijnkennis op een leuke en praktische manier willen vergroten.

De oorspronkelijke uitgave Wine Folly is uitgegroeid tot een ware sensatie, dankzij de inventieve, overzichtelijke manier om alles over wijn te leren. De nieuwe Wine Folly Masterclass is de perfecte gids voor iedereen die zijn wijnkennis verder ...

19,99
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Wat je als whiskyliefhebber moet weten (5e)

350 essentiële feiten, tips en whiskywetenswaardigheden

2022 || Paperback || Hans Offringa || Karakter Uitgevers B.V.

GEHEEL HERZIEN EN UP TO DATE

350 essentiële feiten, tips en whiskywetenswaardigheden

Hoewel whisky slechts uit drie ingrediënten bestaat, water, graan en gist, is het toch de meest complexe en mysterieuze drank ter wereld die op veel verschillende manieren geproduceerd, geproefd en gedronken kan worden.

In Wat je als whiskyliefhebber moet weten neemt Hans Offringa je mee in de wereld van de whisky. Met 350 wetenswaardigheden geeft hij zeer complete en nuttige informatie over whisky voor zowel...

15,00
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Dessertwijnen

Paperback || Rudolf Pierik || U2pi BV || met inkijkexemplaar

Prof.Dr.Ir. R.L.M. Pierik, emeritus hoogleraar van Wageningen Universiteit en Research Centrum, wordt ook wel de wijnprofessor genoemd. Hij was verbonden aan de Vakgroep Tuinbouwplantenteelt met als vakspecialisatie Plantaardige Cel-, Weefsel en Orgaankweek (het klonen van planten).

Van zijn hand verschenen vanaf 1996 talrijke wijnboeken: Port, Wijnwijsheden, Rode Bordeaux, Is wijn gezond (de rol van alcohol), Spaanse Wijnen, Duitse Wijnen en Zuid-Franse Wijnen. In de periode 1999, 2002 en 20...

28,74
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Wijn in de diepte, diepte in de wijn / druk 1

Paperback || Raymond van Oudshoorn || Brave New Books

Marcel de Groot (le Grand) is de hoofdrolspeler in dit verhaal. Het speelt zich af in het departement Charente-Maritime rondom de plaatsen La Rochelle en Royan.

Marcel is een Nederlandse man die destijds geëmigreerd is naar Frankrijk. Hij is een wijnkenner en heeft naam en faam gemaakt tijdens zijn carrière op de wijnafdeling van een supermarkt. Hij is onderaan de ladder begonnen en heeft zich opgewerkt tot een belangrijk persoon in Wijnland. Door al zijn escapades is hij een vooraansta...

19,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Zelf wijn maken van fruit en vruchten

Paperback || Jan Veenstra || Uitgeverij Heijink || met inkijkexemplaar

Zelf wijn maken van fruit en vruchten.

Voor de beginnende en gevorderde wijnmaker.

Een mooie hobby, om te doen, over te praten en van te genieten.

Duidelijke uitleg, mooie illustraties en vele wijn maak recepten.

Door Jan Veenstra.

18,00
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Keelduivel

Sterke verhalen over rum (en alchemie!)

Paperback || Snurre Breut || Brave New Books || met inkijkexemplaar

Sterke verhalen over rum en zelf rum stoken

Over geheime netwerken, randfiguren, Hogo, Catweazle en ‘the bad boy of booze’

En over ‘zwavel op uw pad’, poelen des verderfs, varkenspoten, Herengracht 316, Khukri en natuurlijk WC-Eend

Ook over ‘the right rum stink’, grasluizen, en een blauwe en een rode pil

Maar ook over ‘a romance between distiller and process’, morse, drakenkoppen, Tai Chi en een rum-recept

En, last but not least… over een geheim genootschap van godendrankma...

24,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Wijn

Een goed verhaal bij elk glas wijn

2022 || Paperback || Dennis van den Buijs || Ertsberg

Wist je dat bavianen van Pinot Noir houden? Dat de grote wijnkastelen in Bordeaux nooit hadden bestaan zonder Hollandse dijkenbouwers? En dat één luis bijna alle wijngaarden in Europa had vernietigd? In Wijn lees je honderd sprankelende wijnverhalen die je wil doorvertellen en die het nog leuker maken om over wijn te praten. Zonder dat je daar een vat vol afschrikwekkend wijnjargon voor nodig hebt.

Dennis van den Buijs neemt je mee op een wondere wereldreis doorheen de tijd, religie, cultuu...

16,00
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

De chemie van wijn

wat zit er in wijn?

Paperback || Rudolf Pierik || U2pi BV || met inkijkexemplaar

Prof.Dr.Ir. R.L.M. Pierik, emeritus hoogleraar van Wageningen Universiteit en Research Centrum, wordt ook wel de wijnprofessor genoemd. Hij was verbonden aan de Vakgroep Tuinbouw Plantenteelt met als vakspecialisatie 'Plantaardige Cel-, Weefsel en Orgaankweek'.

Van zijn hand verschenen sinds 1996 de volgende wijnboeken: Port, Wijnwijsheden (in drie delen), Rode Bordeaux, Is wijn gezond (de rol van alcohol), Spaanse Wijnen, Verzamelde Wijnwijsheden, Portugese Wijnen, Duitse Wijnen en Zuid-Fran...

24,99
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Santé

Word wijnkenner in 30 dagen

2022 || Paperback || Isabeau Sas || Borgerhoff & Lamberigts

Wijn is het mooiste product van de wereld, maar zeker niet het makkelijkste. Daarom schreef Isabeau Sas, een winegeek met passie voor geweldige en betaalbare wijnen, Santé, een toegankelijke en leerrijke must-read voor iedere wijnliefhebber. Zonder enige vorm van snobisme en in simpele bewoordingen transformeert dit boek jou in 30 dagen van een wijnleek tot een wijngeek.

In dit boek beantwoordt Isabeau al je vragen en geeft ze je de belangrijkste tips and tricks die van jou de go-to wijnexpe...

22,50
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

De illusie van drank

Een prikkelend perspectief op proeven

2019 || Paperback || Jeroen Derks || Elikser B.V. Uitgeverij || met inkijkexemplaar

Hoe kan het dat we dranken, zoals whisky, wijn en bier, zien, ruiken en proeven? Wie is de betere ruiker, de vrouw of de man? Wat heeft taal met geur- en smaakperceptie te maken? Hoe drinken we drank in de toekomst en wat nemen we niet waar, maar bestaat toch?

Wanneer we een glas drank nemen, zien we het glas. We zien het effect van licht op het glas, we zien de drank in het glas bewegen. De kleur zien we, de drank ruikt aangenaam, de smaak is wellicht geweldig en we zijn tijdens het genieten ...