Zoekfilters

Auteur
Jan Boeren (2)
Verschijningsjaar
2024 (2)
Verschijningsvorm
Hardcover (5)

Resultaten (6)

24,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

De smaak van het bos

Verzamelen, beleven, ontdekken, genieten

2022 || Hardcover || Bernadette Wörndl || Sterck & De Vreese

Het bos als inspiratiebron voor heerlijke recepten

Bossen zijn gewoon goed voor je: je kunt er vertragen, aarden en geïnspireerd raken. De bijzondere recepten van Bernadette Wörndl laten zien hoe gevarieerd het bos als voorraadkast is. Of het nu gaat om bosbessen, sparrentoppen, vlierbloesem, paddenstoelen of wild – de natuur biedt elk seizoen een nieuw palet aan aroma’s. Zo geniet je met al je zintuigen van het bos!

De auteur was als kind al gefascineerd door de vele planten en bessen ...

24,90
Leverbaar vanaf 23 mei
+
Bestel

Gif in uw voeding

E-nummers en hun bijwerkingen

2024 || Paperback || Jan Dries || Sterck & De Vreese

Op de ingrediëntenlijst van zowat alle fabrieksvoeding – van koekjes tot afbakbroodjes, van pudding tot gepelde garnaaltjes - zie je E-nummers staan. Niet minder dan 385 verschillende E-nummers komen in onze voeding terecht. De consument is zich niet bewust van de betekenis van die E-nummers, noch van de gevaarlijke bijwerkingen. Maar wat zijn E-nummers, en waarom worden ze gebruikt? De ‘E’ verwijst naar Europa, en de nummers, een getal van drie of vier cijfers, staan voor een additief...

24,90
Leverbaar vanaf 6 mei
+
Bestel

Bordopmaak in zeven lessen

in zeven lessen

2023 || Hardcover || Jan Boeren || Sterck & De Vreese

Waarom is een mooi gepresenteerd bord zo belangrijk? Omdat we allemaal met onze ‘ogen’ eten. Als er een prachtig opgemaakt bord op tafel komt waar de hoofdcomponent als het ware op een troon zit, de garnituren ondersteunend werken, en kleur en geur een feestje voor de zintuigen zijn … dan weten we nog voor we ook maar geproefd hebben zeker dat dit lekker is.

Wil je ook leren hoe je een bord perfect opmaakt? In zeven lessen en twintig wetten leer je alles over soorten borden, spuittechn...

35,00
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

De verstandige kok

2022 || Hardcover || Marleen Willebrands e.a. || Sterck & De Vreese || met inkijkexemplaar

De verstandige kock, of sorghvuldige huyshoudster was een kleine honderd jaar lang dé culinaire bestseller van Nederlandse bodem. Het is het enige gedrukte Nederlandstalige kookboek uit de zeventiende eeuw in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De Amsterdamse druk uit 1669 werd als sluitstuk opgenomen in het driedelige Het Vermakelijck landtleven, een handleiding voor buitenplaatsbezitters om zelfvoorzienend te zijn. Een kookboek om lekker te koken met wat de grond schaft.

MARLEEN ...

24,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

De helende kracht van thee

Hardcover || Ann Vansteenkiste || Sterck & De Vreese || met inkijkexemplaar

Thee zetten en drinken veroorzaakt een soort blijdschap. Het is een dagelijks ritueel dat zorgt voor een ontspannend moment. Thee of een kruideninfusie is echter veel meer dan een dorstlesser of een deugddoend drankje na een zware werkdag. Met hun helende werking bieden kruiden en bloemen een ideale ondersteuning bij heel wat ziektes en aandoeningen. De lijst van kruiden met een heilzame werking is eindeloos lang: vlozaad als eetlustremmer of weegbree tegen hooikoorts, rozenbottel als onderst...

24,95
Levertijd: 5 werkdagen
+
Bestel

Ambachtelijk ijs in zeven lessen

2024 || Hardcover || Jan Boeren || Sterck & De Vreese

Een ijsje, zelfgemaakt, heerlijk van smaak en goed van consistentie. Met een mooie afsmeltkarakteristiek: niet te lang, niet te kort, waardoor aroma’s zich in de mond volledig kunnen ontwikkelen. Wie wil dat nu niet? Recepten voor ijsjes die je op internet of in kookboeken vindt, voldoen zelden aan deze criteria. En dat is ook wel logisch, want er schuilt heel wat technologie achter goed ambachtelijk ijs. Je ontkomt er niet aan om wat te rekenen. Moeilijk? Nee, het rekenwerk kunnen we overl...