Zoekfilters

Auteur
Karen Groeneveld (9)
Frank Noë (6)
Christianne Muusers (2)
» Toon alle opties (2)
Verschijningsjaar
2018 (5)
2023 (5)
2021 (4)
» Toon alle opties (2)
2019 (3)
2022 (3)
Verschijningsvorm
Hardcover (22)
Paperback (2)

Resultaten (24)

13,50
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Kookboek van de Middeleeuwen

Specerijen, pasteien & vasten

2023 || Hardcover || Karen Groeneveld || Het Zwarte Schaap

13,50
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Kookboek van de Achterhoek (Druk 6)

2023 || Hardcover || Karen Groeneveld || Het Zwarte Schaap

15,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Vega historisch

Onvergetelijke recepten uit het verleden

2022 || Hardcover || Christianne Muusers || Het Zwarte Schaap

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een eetpatroon zonder vlees. Maar een nieuwe rage is dit zeker niet. Hoewel het woord ‘vegetarisme’ pas in de 19e eeuw een begrip werd, waren er al in de oudheid mensen die uit overtuiging geen dieren aten. En ook in de eeuwen daarna stonden steeds weer mensen op om een vegetarisch dieet te promoten.

Het boek put zo veel mogelijk uit vegetarische kookteksten. Veelal uit Europa, maar met een uitstapje naar Aziatische bronnen vanaf de 8e eeuw. VEG...

15,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Kookboek voor de onstuimige moestuinier / Druk 2

Recepten voor een overvloedige oogst

Hardcover || Karen Groeneveld || Het Zwarte Schaap

Elke moestuinder kent het wel: hoe je ook je best doet om zo te zaaien dat je groentes een beetje verspreid opkomen, toch zit je elke keer met een berg boontjes, tien courgettes of een stapel kolen. Wat doe je er dan mee? Hoe zorg je ervoor dat een week lang dezelfde groente niet gaat vervelen?

Dit boek geeft voor elke groente genoeg afwisselende recepten, zodat je huisgenoten nooit zullen uitroepen: ‘hè, alweer pompoen!’

Ook leuk als je geen moestuin bezit, maar meer groenten uit het...

13,50
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Kookkunst van de keukenmeid

Recepten uit de rijke keuken van de 18e eeuw

2022 || Hardcover || Christianne Muusers || Het Zwarte Schaap || met inkijkexemplaar

Christianne Muusers, specialist in Nederlandse en Europese kookteksten van middeleeuwen tot 1900, verdiepte zich in de kookboeken van Nederlandse keukenmeiden uit de achttiende eeuw.

Deze ware ‘kokkinnen’ kookten feestelijke maaltijden in welgestelde huishoudens, en zij wisten zowel regionale als internationale gerechten - vooral uit de Franse keuken - deskundig te bereiden.

Zuinig waren ze niet, deze achttiende-eeuwse keukenmeiden, en ook niet bang om luxueuze producten in hun recepten t...

13,50
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Kookboek van de Gouden Eeuw

2023 || Paperback || Manon Henzen || Het Zwarte Schaap

Dit is het eerste toegankelijke kookboek over de keuken van de Gouden Eeuw. In de voor de Noordelijke Nederlanden uitbundige 17e eeuw zagen de eerste Nederlandse kookboeken het licht. De recepten die Manon Henzen voor dit boek heeft verzameld, dateren uit die tijd en zijn afkomstig uit Nederland, België en Frankrijk. Voor de 21e-eeuwse lezer (en kok!) zijn ze van een moderne twist voorzien.

De keuken van de Gouden Eeuw was aromatisch en kruidig, dankzij het vele gebruik van specerijen (afkom...

13,50
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Kookboek van Utrecht

Hardcover || Frank Noë || Het Zwarte Schaap

'Me stadsie, me kluppie emme wors': de trots van iedere Utrechter. En met de 'wors' wordt dan natuurlijk de beroemde Vocking leverworst (sinds 1891) bedoeld. Maar dat is niet de enige specialiteit uit het Utrechtse. Bergman's sprits (1888), Staffhorst jenever (1861) en Utrechtse theerandjes (1726) zijn bekende lekkernijen. En daarnaast de boerenmaaltijd Vijfschaft, melkmoes en kervelsoep. En uit de provincie: Spakenburgse paling met papstip, Amersfoortse Keesjes en Zeister Hernhuttertjes.

Hi...

17,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

De Landskeuken

Streek-feest- en andere gerechten van Nederlandse bodem

Hardcover || Karen Groeneveld || Het Zwarte Schaap

Vroeger at iedereen lokaal en volgens de seizoenen. Elk seizoen had z’n eigen gerechten: kruudmoes in het voorjaar en stamppot in de winter. Ook bij de feest- en hoogtijdagen hoorden speciale lekkernijen: muisjes en krentewegge bij geboorte en kniepertjes bij oud- en nieuw. En om voldoende voorraad te hebben, werd het hele jaar door voedsel geconserveerd. In De Landskeuken staan al die oude eettradities met recepten en achtergronden in een hedendaags jasje. Om te bewaren, maar vooral ter in...

15,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Het Nederlandse snoepjesboek

2022 || Hardcover || Nelly de Zwaan || Het Zwarte Schaap

Ulevellen en stroopsoldaatjes kregen onze (over)grootouders af en toe als traktatie. Zuurstokken en suikerspinnen hoorden bij de kermis. Pepermuntjes waren onontbeerlijk bij de zondagse kerkgang. Wie aan marsepein en kruidnootjes denkt, ziet Sinterklaas al aankomen. Knotsen, dropjojo’s en spekkies kocht je van je zakgeld met centen, stuivers en dubbeltjes.

Het Nederlandse Snoepboek is een zoete wandeling langs het snoepgoed dat in de 19e en 20e eeuw over de toonbank ging en waar vaak bijzon...

14,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Oma voor beginners

Alle dingen die een echte oma moet kunnen

2023 || Hardcover || Frank Noë e.a. || Het Zwarte Schaap

Ieder jaar weer worden tienduizenden mensen voor het eerst opa of oma. En hun wacht een belangrijke taak: die dingen met hun kleinkinderen doen waar vader en moeder geen weet of geen tijd voor hebben. Simpele dingen die opa en oma al deden toen zij jong waren. Dingen die hun kleinkinderen nóóit zullen vergeten. Voorbeelden? Aardappelstempel, rietfluitje, kijkdoos, periscoop, geheimtaal en bellen blazen. En in totaal nog meer dan honderd andere knutsels, spelletjes en bezigheden.