Zoekfilters

Verschijningsjaar
2018 (3)
2021 (3)
2019 (2)
2022 (2)
Verschijningsvorm
Hardcover (12)

Resultaten (13)

13,50
Vandaag besteld,
dinsdag verzonden
+
Bestel

Kookboek van de Middeleeuwen

Specerijen, pasteien & vasten

2023 || Hardcover || Karen Groeneveld || Het Zwarte Schaap

15,95
Vandaag besteld,
dinsdag verzonden
+
Bestel

Vega historisch

Onvergetelijke recepten uit het verleden

2022 || Hardcover || Christianne Muusers || Het Zwarte Schaap

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een eetpatroon zonder vlees. Maar een nieuwe rage is dit zeker niet. Hoewel het woord ‘vegetarisme’ pas in de 19e eeuw een begrip werd, waren er al in de oudheid mensen die uit overtuiging geen dieren aten. En ook in de eeuwen daarna stonden steeds weer mensen op om een vegetarisch dieet te promoten.

Het boek put zo veel mogelijk uit vegetarische kookteksten. Veelal uit Europa, maar met een uitstapje naar Aziatische bronnen vanaf de 8e eeuw. VEG...

15,95
Vandaag besteld,
dinsdag verzonden
+
Bestel

Kookboek voor de onstuimige moestuinier / Druk 2

Recepten voor een overvloedige oogst

Hardcover || Karen Groeneveld || Het Zwarte Schaap

Elke moestuinder kent het wel: hoe je ook je best doet om zo te zaaien dat je groentes een beetje verspreid opkomen, toch zit je elke keer met een berg boontjes, tien courgettes of een stapel kolen. Wat doe je er dan mee? Hoe zorg je ervoor dat een week lang dezelfde groente niet gaat vervelen?

Dit boek geeft voor elke groente genoeg afwisselende recepten, zodat je huisgenoten nooit zullen uitroepen: ‘hè, alweer pompoen!’

Ook leuk als je geen moestuin bezit, maar meer groenten uit het...

13,50
Vandaag besteld,
dinsdag verzonden
+
Bestel

Kookkunst van de keukenmeid

Recepten uit de rijke keuken van de 18e eeuw

2022 || Hardcover || Christianne Muusers || Het Zwarte Schaap || met inkijkexemplaar

Christianne Muusers, specialist in Nederlandse en Europese kookteksten van middeleeuwen tot 1900, verdiepte zich in de kookboeken van Nederlandse keukenmeiden uit de achttiende eeuw.

Deze ware ‘kokkinnen’ kookten feestelijke maaltijden in welgestelde huishoudens, en zij wisten zowel regionale als internationale gerechten - vooral uit de Franse keuken - deskundig te bereiden.

Zuinig waren ze niet, deze achttiende-eeuwse keukenmeiden, en ook niet bang om luxueuze producten in hun recepten t...

13,50
Vandaag besteld,
dinsdag verzonden
+
Bestel

Kookboek van de Gouden Eeuw

2023 || Paperback || Manon Henzen || Het Zwarte Schaap

Dit is het eerste toegankelijke kookboek over de keuken van de Gouden Eeuw. In de voor de Noordelijke Nederlanden uitbundige 17e eeuw zagen de eerste Nederlandse kookboeken het licht. De recepten die Manon Henzen voor dit boek heeft verzameld, dateren uit die tijd en zijn afkomstig uit Nederland, België en Frankrijk. Voor de 21e-eeuwse lezer (en kok!) zijn ze van een moderne twist voorzien.

De keuken van de Gouden Eeuw was aromatisch en kruidig, dankzij het vele gebruik van specerijen (afkom...

13,50
Vandaag besteld,
dinsdag verzonden
+
Bestel

Kookboek van Utrecht

Hardcover || Frank Noë || Het Zwarte Schaap

'Me stadsie, me kluppie emme wors': de trots van iedere Utrechter. En met de 'wors' wordt dan natuurlijk de beroemde Vocking leverworst (sinds 1891) bedoeld. Maar dat is niet de enige specialiteit uit het Utrechtse. Bergman's sprits (1888), Staffhorst jenever (1861) en Utrechtse theerandjes (1726) zijn bekende lekkernijen. En daarnaast de boerenmaaltijd Vijfschaft, melkmoes en kervelsoep. En uit de provincie: Spakenburgse paling met papstip, Amersfoortse Keesjes en Zeister Hernhuttertjes.

Hi...

15,95
Vandaag besteld,
dinsdag verzonden
+
Bestel

Het Nederlandse snoepjesboek

2022 || Hardcover || Nelly de Zwaan || Het Zwarte Schaap

Ulevellen en stroopsoldaatjes kregen onze (over)grootouders af en toe als traktatie. Zuurstokken en suikerspinnen hoorden bij de kermis. Pepermuntjes waren onontbeerlijk bij de zondagse kerkgang. Wie aan marsepein en kruidnootjes denkt, ziet Sinterklaas al aankomen. Knotsen, dropjojo’s en spekkies kocht je van je zakgeld met centen, stuivers en dubbeltjes.

Het Nederlandse Snoepboek is een zoete wandeling langs het snoepgoed dat in de 19e en 20e eeuw over de toonbank ging en waar vaak bijzon...

15,95
Vandaag besteld,
dinsdag verzonden
+
Bestel

De bakkerij van Sint-Nicolaas

De geschiedenis van sinterklaaslekkernijen

2023 || Hardcover || Antje Scheper || Het Zwarte Schaap

Sinterklaas is een feest dat al eeuwenlang in Nederland wordt gevierd. Een feest dat geen feest zou zijn zonder allerlei lekkernijen zoals speculaas, pepernoten, marsepein, suikergoed en banketletters. En ieder jaar draaiden en draaien de bakkerijen op volle toeren om al dat lekkers op tijd in de schappen te krijgen.

Van banketstaaf tot pepernoot schetst de geschiedenis van al die heerlijke zoetigheden, de regionale specialiteiten en zelfs enkele overzeese bijzonderheden. Uiteraard met recep...

13,50
Vandaag besteld,
dinsdag verzonden
+
Bestel

Ja, dát was lekker!

Koken in de jaren vijftig en zestig

Hardcover || Frank Noë || Het Zwarte Schaap

Het leven in de jaren na de oorlog was simpel en overzichtelijk. En dat gold ook voor wat we aten. Kaantjes op brood. Lammetjespap. Bloemkool met een deksausje. Macaroni met SMAC en tomatenpuree. Dat laatste was dan ook het meest exotische wat op tafel werd gezet. Het was vaderlandse kost wat we aten. De griek, de japanner, de vietnamees? Dat waren nog gewoon buitenlanders, geen restaurants. Van olijfolie had niemand gehoord, of het moest zijn dat je er ontzettend van aan de dunne raakte. Klo...

13,50
Vandaag besteld,
dinsdag verzonden
+
Bestel

Kookboek van Rotterdam

2021 || Hardcover || Karen Groeneveld || Het Zwarte Schaap

Rotterdammers zijn geen mietjes. Niet dan, ja toch? Haagse bluf? Vergeet het maar. Utrechtse theerandjes? Dacht het niet. En van de manier waarop ze in 020 haring eten, moeten Rotterdammers echt niets weten. Het is niet vreemd dus dat de Kapsalon alleen maar in Rotterdam kon ontstaat. Of dat de uierboord (aka ‘broodje koeientiet’) nog alleen daar wordt gegeten. Maar we kennen ook nog het bloedbroodje, het Rotterdammertje (worstje), krotenmosterd, het bekende bakkie pleur en de Rotterdamse...