Resultaten (6)
maandag verzonden
De smaken van Italië
Streek voor streek
2019 || Hardcover || Claudia Roden || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
Claudia Roden: de grande dame van de internationale culinaire wereld!
De naam Claudia Roden wordt met eerbied uitgesproken tot in de hoogste gastronomische kringen. Vele chef-koks en historici zijn aan haar schatplichtig. Roden legt mondeling doorgegeven recepten vast, traceert de herkomst ervan, ontrukt gerechten aan de vergetelheid en reconstrueert kooktradities van volkeren rondom de Middellandse Zee - Joden en Arabieren, Spanjaarden en Italianen.
De smaken van Italië is een bekroonde kla...
maandag verzonden
De Joodse keuken
800 authentieke recepten uit de diaspora
2019 || Hardcover || Claudia Roden || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
Claudia Roden: de grande dame van de internationale culinaire wereld!
De naam Claudia Roden wordt met eerbied uitgesproken tot in de hoogste gastronomische kringen. Vele chef-koks en historici zijn aan haar schatplichtig. Roden legt mondeling doorgegeven recepten vast, traceert de herkomst ervan, ontrukt gerechten aan de vergetelheid en reconstrueert kooktradities van volkeren rondom de Middellandse Zee - Joden en Arabieren, Spanjaarden en Italianen.
De joodse keuken vertelt de geschiedenis van...
maandag verzonden
Jeruzalem
2017 || Hardcover || Yotam Ottolenghi e.a. || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
Na Plenty en Ottolenghi Het kookboek het langverwachte derde kookboek van bestsellerauteur Yotam Ottolenghi
Over Jeruzalem
'De geuren en smaken van deze stad zijn als onze moedertaal. Voor ons definiëren ze troost, opwinding, vreugde, geluk. Alles wat we proeven en koken wordt gefilterd door het prisma van onze jeugdervaringen: de maaltijden die onze moeders maakten, de dagen die we opde markt doorbrachten, de geiten en schapen die door de heuvels zwierven, de verse pita met lamsgehakt, fijnge...
maandag verzonden
Brutto
De (briljant) eenvoudige keuken van Florence
2023 || Hardcover || Russell Norman || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
De langverwachte opvolger van culinaire klassieker Polpo: het allerlekkerste uit de keuken van Florence
Brutto ma buono, ofwel: lelijk maar goed. Dit is de keuken van Florence - verbluffend eenvoudig, met maar weinig ingrediënten, maar uitzonderlijk goed. Dit nieuwe, oogstrelende kookboek van Russell Norman bevat de beste recepten uit zijn veelgeprezen Londense restaurant Trattoria Brutto. Met gerechten voor elke thuiskok en Russells inspirerende verhalen en insider tips is Brutto een liefdes...
maandag verzonden
Paramaribo
Een culinaire smeltkroes
2021 || Hardcover || Judith Cyrus || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
Vraag iemand naar zijn favoriete Surinaamse gerecht en aan de hand van zijn antwoord kun je herleiden hoe goed hij is ingevoerd in de Surinaamse keuken. Is het antwoord roti kip of bami/nasi, dan durf ik te zeggen dat we te maken hebben met een beginner. Een gevorderd eter van de Surinaamse keuken zal een genuanceerd antwoord geven: 'Heb je even? Voor mijn saoto, telo, saté en dawet ga ik naar de Javaan, voor mijn bara en roti ga ik naar de Hindoestaan, voor mijn rijst met kip en kousenband,...
maandag verzonden
De smaken van Spanje
2019 || Hardcover || Claudia Roden || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
Claudia Roden: de grande dame van de internationale culinaire wereld!
De naam Claudia Roden wordt met eerbied uitgesproken tot in de hoogste gastronomische kringen. Vele chef-koks en historici zijn aan haar schatplichtig. Roden legt mondeling doorgegeven recepten vast, traceert de herkomst ervan, ontrukt gerechten aan de vergetelheid en reconstrueert kooktradities van volkeren rondom de Middellandse Zee - Joden en Arabieren, Spanjaarden en Italianen.
De smaken van Spanje is een onuitputtelijke ...