Zoekfilters
› Fontaine Uitgevers (5)
› Nijgh & Van Ditmar (5)
› Veltman Uitgevers B.V. (5)
» Toon alle opties (2)
Resultaten (21)
dinsdag verzonden
Italopop
Swingend Italiaans
2023 || Hardcover || Vanja van der Leeden || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar
Van buffelmozzarella eten langs de snelweg naar Caserta tot op everzwijnen en paddenstoelen jagen met de jetset van Florence, het zijn belevenissen die Vanja en haar kookstijl voor altijd hebben beïnvloed. Italopop is een mix van haar jaren in Italië én haar jarenlange ervaring als kok.Samen met haar man en prijswinnend fotograaf Remko Kraaijeveld heeft Vanja de afgelopen jaren door Italië gereisd en kookte ze met chefs, ijsmakers en pizzabakkers die een frisse blik werpen op traditionele...
dinsdag verzonden
Het lekkerste uit Turkije
60 must eat gerechten
2023 || Hardcover || Hilal Kayis Sungur || Fontaine Uitgevers || met inkijkexemplaar
Dompel je onder en ervaar de rijke eet- en drinkcultuur van Turkije, zonder met fomo terug naar huis te keren. Of geniet na je vakantie thuis nog even na. Met 'Het lekkerste uit Turkije' weet je zeker dat je alle must eats in huis hebt!
Maak een culinaire rondreis door Turkije. Hilal Kayis neemt de thuiskok aan de hand en laat in ruim 60 must eat-recepten zien wat de keuken van haar vaderland zo speciaal maakt. We kennen allemaal de Turkse mezze, börek, dolma en köfte, maar deze rijke keuke...
dinsdag verzonden
Pasta / Druk 2
61 authentieke pastagerechten uit de keuken van Spaghetteria Pasta-bar
Paperback || Stefano Cavallari || Spectrum || met inkijkexemplaar
Waan je in Italië en geniet van de pasta’s en de unieke sfeer van Spaghetteria Pasta-bar aan je eigen tafel!
Veel heb je niet nodig om in Italiaanse sferen te raken: mooie tomaten, verse basilicum, olijfolie, wat geraspte Parmezaanse kaas... Stefano Cavallari – chef-kok van de succesvolle Spaghetteria Pasta-bar – neemt je in Pasta mee naar het Italië van zijn jeugd en de pasta’s die zijn oma hem leerde bereiden. Van een mooie spaghetti con frutti di mare, een tagliat...
dinsdag verzonden
500 Italiaanse gerechten
heerlijke recepten van minestrone tot risotto en van pizza tot tiramisu
2016 || Hardcover || L. Wildsmith || Veltman Uitgevers B.V.
Deze receptenverzameling biedt maar liefst 500 ideeën voor een Italiaans getinte maaltijd, van een informeel etentje met vrienden tot een meergangendiner voor een speciale gelegenheid. Van een eenvoudige minestrone tot een met zorg bereide risotto, en van een heerlijke pizza tot een klassieke tiramisu: u vindt hier alle recepten die u zoekt.- Een inleidend gedeelte vertelt alles over benodigdheden, werkwijze en ingrediënten, en geeft advies bij problemen.- Met recepten voor verrukkelijke vl...
dinsdag verzonden
Boker Tov
Een culinaire lovestory uit Tel Aviv
2022 || Hardcover || Tom Sas || Lannoo
Tel Aviv is kleurrijk, kosmopolitisch, een stad vol contrasten, geuren en smaken. Die sfeer en die heerlijke Israëlische streetfood brengt Boker Tov (= goedemorgen) naar jouw keuken. De funky recepten brengen een overvloed aan verse kruiden en groenten, frisse tonen en smaakmakers. Proef de typische Midden-Oosterse gerechten als baba ganoush en labneh, maar ook sabich (een pitabroodje met gefrituurde aubergine), kruidige dips en salade fatoush.
vandaag verzonden
Chez Bijdendijk
Thuis leren koken aan de hand van 70 Franse klassiekers
2024 || Hardcover || Joris Bijdendijk || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar
De Franse keuken wordt gezien als de moeder van vele keukens. De Franse gastronomie – met beroemde chef-koks als Auguste Escoffier, Paul Bocuse en Alain Ducasse – inspireerde wereldwijd talloze chefs. Zo ook Joris Bijdendijk. Tijdens zijn koksopleiding, stages in Frankrijk en van zijn Franse vrouw Elsa leerde hij alles over de klassieke Franse bereidingen. Pocheren, blancheren, flamberen; de Franse keuken spreekt een universele taal. En als je die basistechnieken eenmaal beheerst, dan kun...
dinsdag verzonden
Mi Cocina
Recepten en verhalen uit de keuken van Mexico
2022 || Hardcover || Rick Martínez || Fontaine Uitgevers
Een culinaire reis door Mexico
Ontdek de culinaire schatten van Mexico en haar zeven regio's in meer dan 100 unieke gerechten. In Mi cocina neemt Rick Martínez je mee op een culinaire reis door Mexico - die begint in Mexico Stad en verder gaat langs 32 staten, 156 steden en meer dan 20.000 heerlijke kilometers aan verhalen en recepten.
Met dit boek brengt Martínez een persoonlijk eerbetoon aan de schoonheid en overvloed van Mexico - waar de wortels van zijn familie liggen. Hij brengt de regio...
An Com: Recepten en verhalen uit een Vietnamese familiekeuken
50 Vietnamese familierecepten
2024 || Hardcover || Phi-Yen Phan || Nijgh & Van Ditmar
Wanneer er ‘Ăn com!’ van onderaan de trap werd geroepen, wisten Phi-Yen en haar zus dat het etenstijd was. De geur van versgekookte rijst danste dan al door heel het huis. De letterlijke vertaling van ăn com is ‘rijst eten’, maar het betekent in de Vietnamese volksmond ‘aan tafel’. In Ăn com neemt Phi-Yen je mee in een wereld waar eten en familie centraal staan. Ze deelt de gerechten waar ze mee opgroeide: recepten die haar ouders vanuit Vietnam meenamen. Door samen te koken le...
Zure-kersen-hart
Van burek tot brudet, van Sarajevo tot Amsterdam
2024 || Hardcover || Tamara Ivanovic || Nijgh & Van Ditmar
Reis mee van de Sloveense bossen naar Servische paprikavelden, droom weg in een drukke trolleybus in Belgrado, druk je handen in de sneeuw van de Olympische bergen, dip je kleine teen in de kristalheldere Adriatische zee, rust uit in het pittoreske Lika en spring dapper van de oude brug in Mostar. Met licht nostalgische, maar vooral menselijke verhalen en onomwonden fotografie neemt Tamara Ivanovic je aan de hand naar de meest over het hoofd geziene Europese keuken: de Zuid-Slavische.
Onderwe...
Noodles 101
De 50 meest slurpable noodles ooit
2024 || Hardcover || Thomas Drinkenburg || Spectrum
Dit zijn de recepten die je als echte noodleliefhebber moet kennen
Op TikTok gaan om de haverklap de lekkerste en opvallendste noodlerecepten viral. Noodleliefhebber Thomas Drinkenburg, online bekend onder de naam Panterpoes, spant de kroon en deelt wekelijks een heerlijk noodlegerecht met meer dan 350.000 volgers op TikTok. Deze en meer fantastische recepten zijn nu gebundeld in dit compacte kookboek.
Til jouw traditionele instant noodles naar een hoger niveau met toevoegingen zoals Koreaans...